08-04-11

Schefflera

vandaag een zoom op de Schefflera. Ik had hem al vernoemd bij de kamerplanten. Hij staat dus op de NASA-lijst en is een luchtzuiverende plant. Deze, waarvan jullie de foto's hieronder zien, groeit echt als kool. Hij is aardig op weg om tegen het plafond te groeien. Blijkbaar is daar heel makkelijk iets aan te doen: je kan het deel dat je wil afknippen en een paar dagen in een vaas met water zetten, waarna hij nieuwe wortels maakt en je hem in potgrond kunt steken.

002.JPG

 Hoe maakt de plant nieuwe bladeren? Hierboven de eerste twee stappen. Onderaan het kleine stompje, dat daarna een heel klein blaadje vormt zoals net erboven.

003.JPG

 dat kleine blaadje is ook linksonder te zien. Volgende stap is een groter blad, zoals hier in het midden. OP jonge bladeren zijn de uiteindelijke kleuren nog niet aanwezig.

004.JPG

 volgende stap. Het blad wordt groter en heeft nu twee kleuren: een frisgroene kleur en een geelgroene kleur, die echter voorlopig nog dichter bij groen aanleunt dan bij geel.

005.JPG

 laatste stap. De kleuren zijn nu duidelijk te onderscheiden.

 

Zoveel leven op één plant, een plezier om naar te kijken Rigolant

19:28 Gepost door kazzie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ik heb niet direct groene vingers, maar jij maakt het wel interessant !

Gepost door: willy | 08-04-11

Reageren op dit commentaar

Ja leuk hè zulke dingen te volgen...en een blog is ideaal om er zo een leuk postje over te maken! :-) Heb het, ondanks dat ik wel wist hoe die planten groeien, want had er zelf ook, met plezier gelezen hoor! :-)
Morgen naar de Keukenhof...als je nog een speciaal verzoek hebt qua orchidee die ik op de foto kan zetten, moet je het snel laten weten...vaak staan de namen er wel bij, anders lukt het mij natuurlijk sowieso niet om juist dié te fotograferen hè! haha! Ik neem er in ieder geval wel een paar foto's van hoor...van die ík mooi vind! :-)
Fijne wandeling zondag en voor de rest ook een heel fijn weekend!

Gepost door: mizzD | 08-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.