07-04-11

makkelijke kamerplanten - vervolg

oef, de werkweek zit erop. Vandaag was vreselijk. IK had de ene vergadering na de andere en loop nog steeds de hele tijd te hoesten. De verkoudheid is bijzonder hardnekkig. Ik slaap er ook heel erg slecht van. En pleurs

Soit, vandaag meer over andere kamerplanten.

006.JPG

 Ficus. Deze is een Ficus Benjamina. Makkelijk te verzorgen. Houdt van een lichte standplaats, matig water geven en in de zomer sproeien. Om de zes weken wat plantenmest geven. Belangrijk is dat hij nogal aan zijn plaats gehecht is. Het kan zijn dat als je hem verzet, hij zijn bladeren verliest.

                                                                                     

004.JPG

De Kalanchoë. Deze wordt meestal verkocht rond de paasperiode. De bloemen bestaan in alle kleuren. Mensen gooien hem weg na de bloei, maar deze hier staat er al 2 jaar. Na de bloei de uitgebloeide takken afknippen en hem wat terugsnoeien.  Hij maakt nieuwe bloemen in het voorjaar. Om te vermeerderen, net zo makkelijk. De uitgebloeide takken die je hebt afgeknipt in wat potgrond steken, water geven en klaar. Het is eigenlijk een vetplant, dus hij heeft niet teveel water nodig. Tussendoor laten opdrogen is geen probleem.

 

crassula ovata

Crassula Ovata. Op de foto een klein plantje, maar hij kan uitgroeien tot een heuse boom. Het is een vetplant, hij heeft heel erg weinig water nodig en houdt van heel veel licht, zelfs direct zonlicht. Hij mag in de zomer buiten staan. Vermeerderen kan ook redelijk makkelijk: voorzichtig een van de "blaadjes" afsnijden, een paar dagen laten liggen en dan in stekgrond zetten. Na een tijdje komen er nieuwe "blaadjes" aan.

Dat was het voor vandaag ;-)

20:47 Gepost door kazzie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Weet je dat ik nog steeds 'snachts lig te hoesten van die verkoudheid eind februari..?!! kun je nagaan hoe hardnekkig die is! Sterkte er nog mee hoor!
Ficus benjamina laat in het voorjaar altijd heel veel blaadjes vallen, ook als je hem niet verplaatst!
En die laatste noemen wij dikblad! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 07-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.