05-04-11

makkelijke kamerplanten

Ik heb uiteraard heel wat orchideeën, maar daarnaast ook andere kamerplanten. De meeste staan ook op de fameuze NASA-lijst van luchtzuiverende planten. Hieronder enkele voorbeelden met hun verzorging:

001.JPG

 Calathea Elger Grass. Calathea's zijn nogal gevoelige planten, maar deze staat in een vrij donker hoekje. Hij staat wel aan het raam, maar de rolluik is gesloten als we niet thuis zijn en dus heeft hij concreet gezien enkel licht in het weekend. Hij staat nooit in volle zon. Eenmaal per week wat water geven, een beetje meer in de zomer. Eenmaal per maand mest geven. Hij krijgt ook graag af en toe een douche, vandaar de witte vlekjes op de bladeren.

 

003.JPG

 Aglaomena. Ook deze zuivert de lucht. Hij maakt in de zomer witte aronskelkachtige bloemen. Het schijnt dat hij dat in onze streken bijna nooit doet, maar ik heb de plant al enkele jaren en elke zomer zijn de bloemen er. Hij heeft een licht standplaats nodig en matig veel water. Ook deze houdt van een sproeibeurt, vooral in de zomer. Deze plant enkel verpotten als het absoluut niet anders kan, hij houdt namelijk aan zijn plekje.

 

008.JPG

 Schefflera. Deze staat op een vrij donkere plek in de schouw in onze woonkamer. Ik heb een andere, met geelgroene bladeren en die staat in de veranda en veel lichter. Die in de veranda maakt veel meer nieuwe bladeren en groeit echt als kool, maar ook de andere doet het, zoals op de foto te zien is, prima. Hij houdt van wat water, meer in de zomer dan in de winter. Eenmaal per maand wat extra mest geven. De stokjes in de pot zijn om te vermijden dat onze poezen kuiltjes graven Rigolant

 

Ik heb er nog een paar op overschot voor morgen. Prettige avond iedereen! 

20:00 Gepost door kazzie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

De eerste heb ik er ook van...de laatste twee niet (meer). Maar heb wel veel kamerplanten verder hoor...hou ook erg veel van planten met wat meer kleur in het blad zoals cordylines en dracaena's en ook van die planten met zo'n felgekleurde bloeiaar erin heb ik er diverse van, tillandsia's en vriesia's en guzmania's...bloemenplanten heb ik ook wel, maar die hou je nooit zo lang in bloei hè!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 06-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.