03-04-11

een goede verzorging

zondag vandaag en begin me eindelijk weer wat beter te voelen, nadat ik het hele weekend heb lopen hoesten en snuiten. Gisteren zelfs mijn blog overgeslagen! Maar goed, vandaag dus weer terug. Laat ik het vandaag hebben over het basismateriaal dat nodig is voor de verzorging van orchideeën, zoals bvb. de Phalaenopsis.

Ten eerste:

- De phalaenopsis krijgen éénmaal per week water, maar als het heel erg warm is in de zomer, krijgen ze ook graag eens een "douche", dus een goeie plantenspuit met nevelstand is onmisbaar.

016.JPG

 - Een Phalaenopsis in bloei kan flink doorbuigen door het gewicht van de bloemen en dus kan hij soms wat steun gebruiken. Dus een snijmes en koord zijn zeker nuttig

015.JPG

 - De Phalaenopsis moet éénmaal per jaar verpot worden. Dat kan in dezelfde pot, tenzij deze echt te klein geworden is. Er is speciale potgrond nodig, met veel schors en kleine takjes. Voor jonge planten of zwakke planten, zijn doorschijnende potten aan te raden, zodat ze aangemoedigd worden om nieuwe wortels te maken.

 012.JPG014.JPG

 - Orchideeën groeien vooral in een tropisch klimaat en leven dus graag in een vochtige omgeving. Het is niet mogelijk om het zo vochtig te maken in de huiskamer, maar een microklimaat crëeren kan wel, met een onderzetter en Seramis, kleikorrels die veel water opslorpen en langs de pot vocht maken.

011.JPG 020.JPG

 zo, dat was het voor vandaag. Een volgende keer meer! Clin d'œil

19:38 Gepost door kazzie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hier valt heel wat op te steken...

groeten !

Gepost door: willy | 04-04-11

Reageren op dit commentaar

Aha,wat fijn die raadgevingen heel aandachtig gelezen en een en ander trachten te veranderen bij mijn orchideeen,maar toch denk ik dat het huis of minstens de plaats er ook heel veel toe doet
daaaaaaag

Gepost door: watervrouwtje | 04-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.