31-03-11

Cymbidium

Eindelijk, mijn werkweek zit erop. Ik heb vandaag van de ene naar de andere vergadering gehold. Mijn neus zit nog altijd potdicht, dus dat is best vervelend. Ik heb vannacht ook al niet goed geslapen. Maar goed, morgen heerlijk uitslapen en dat zal zeker deugd doen!

Vandaag wat meer over Cymbidium, na Phalaenopsis de gemakkelijkste orchidee om te verzorgen. Eenmaal per week water geven, niet teveel. De plant mag nooit nat staan maar ook nooit volledig uitdrogen.

De bloemen houden heel erg lang. Om ervoor te zorgen dat de plant weer in bloei komt, moet hij van mei tot september buiten staan, maar niet in de zon. Wel opletten als je hem binnen zet, dat er geen "beestjes" in zitten. De plant houdt van warmte en kan heel goed tegen de warmte, veel beter dan Phalaenopsis.

006.JPG

 

007.JPG

012.JPG

Tot morgen! xxx 

19:50 Gepost door kazzie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

30-03-11

Thailand

Wat een hondeweer vandaag! Dat heerlijke zonnetje was vandaag ver te zoeken! Gelukkig voorspellen ze voor dit weekend veel beter weer. De verkoudheid gaat nog niet beter, mijn neus zit potdicht, voel me net een vis op het droge. Maar koorts en zo is er niet bij, dus ik vermoed dat het over een paar dagen wel beter zal gaan.

Over de orchideeën valt momenteel niet zo veel te vertellen, maar er zijn wel een paar knoppen die binnenkort zullen opengaan, dus dat belooft!

Vandaag foto's van een reis die we 2 jaar geleden maakten, naar Thailand. De mooiste reis die ik tot nu toe gemaakt heb. Zo'n vriendelijke mensen, prachtige natuur en al die tempels, fantastisch. Hieronder een paar impressies.

146.JPG 683.JPG

 

1115.JPG 1118.JPG

1120.JPG 1128.JPG

 

083.JPG

254.JPG

zo, dat is het voor vandaag. Morgen nog meer foto's uit Thailand. Die brengen zalige herinneringen met zich mee Sourire

Morgen de laatste werkdag van de week. Tot morgen! 

20:21 Gepost door kazzie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-03-11

Paphiopedilum living fire

Wat een dagje. Er zit een reuzegrote verkoudheid aan te komen. Vreselijk! Ik ga zometeen maar een aspirientje nemen en niet te laat naar bed. Hopelijk gaat het snel beter. Ik wilde donderdag ook vrij nemen, maar dat gaat niet, teveel vergaderingen gepland. grrr.

Na het intermezzo over de wandeling van zondag, terug naar de orichideeën. Bij de plant staat er maximum 1 bloem tegelijkertijd op de stengel. Zo gauw de nieuwe bloem klaar is, valt de vorige af, zelfs als die nog niet uitgebloeid is. Geen paniek dus. Hieronder wat foto's.

Eerst de bloem die afgevallen is:

001.JPG 002.JPG

 hier zie je de plant zoals hij nu is:

003.JPG 004.JPG

 Voor de bloem zie je een bruine stengel, daar is dze bloem van afgevallen. De nieuwe bloem zag er zo uit:

002.JPG

 Hierboven zie je de knop van de bloem die dus nu alleen overblijft op de stengel.

 

Zo, dat was het voor vandaag. Tijd voor een kop warme chocomelk Rigolant

20:38 Gepost door kazzie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende