26-03-11

Orchideeën verzorgen - vervolg

Hèhè, eindelijk! Ik heb vandaag al verschillende keren geprobeerd om op de blog te raken, maar dat lukte maar niet en nu is het eindelijk gemaakt!

Vandaag nog wat tips over orchideeën. Zoals ik gisteren al zei, heb ik van een collega een plant gekregen. Nu ja, gekregen, ze vertelde dat er al jaren geen bloemen meer op komen en dus heb ik haar aangeboden om hem een tijdje onder mijn hoede te nemen. Dankzij deze plant heb ik nu wel de gelegenheid om te laten zien hoe het NIET moet. Sorry Mieke, als je dit leest Langue tirée

Dit zijn foto's van de plant in kwestie:

016.JPG 017.JPG

 zoals je kan zien, hangen de bladeren slap en bovendien zijn er aan de binnenkant van de pot geen wortelen te zien. Er moeten groene graskleurige wortels te zien zijn. Hieronder de wortels van een gezonde plant:

019.JPG

 Toen ik de plant gisteren verpotte, bleek de reden van het ontbreken van stengels en bloemen en die zijn ook te zien op de foto's: de wortels waren bijna allemaal weg. Ik heb de plant dus in een kleinere pot gezet en met verse potgrond. Ik heb hem ook in een schoteltje met seramis gezet:

020.JPG

 Seramis is een soort van kleikorrels. Ze zijn koel maar vochtig en hebben dus een dubbele functie: de luchtvochtigheid rond de plant verhogen en toch voor wat frisheid zorgen aan de bodem van pot, vooral belangrijk in de zomer.

Om af te sluiten iets helemaal anders: een paar foto's uit de tuin. Daar is de lente helemaal aangekomen:

010.JPG013.JPG014.JPG

 

19:46 Gepost door kazzie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ben benieuwd of die orchidee nog te redden is hoor!
Mooie lentebloeiers in je tuin! :-)

Gepost door: mizzD | 27-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.