06-03-11

De eerste is de moeilijkste

Pfft... ik ben nog volop aan het uitvissen hoe het hier allemaal werkt en dat zal nog wel een paar dagen duren... Soit, laat ik me maar even voorstellen.

Ik ben Katja, getrouwd, woon in Vollezele en ben dus recent begonnen met een orchideeënverzameling. Het begon met één enkele Phaelanopsis, dat werden er een paar en vorige maand zijn we dan in een kwekerij in Edingen terecht gekomen en hebben we daar een paar andere soorten gekocht: Beallara, Oncidium en odontocidum.

Vorige vrijdag zijn we naar Petrens in St-Denijs-Westrem geweest en nog wat planten aan de collectie toegevoegd, de veranda wat heringericht om het de plantjes naar de zin te maken. Ik zal in de komende tijd wat foto's publiceren en het zou natuurlijk geweldig zijn indien andere geïnteresseerden hier een berichtje achterlieten zodat we wat van gedachten kunnen wisselen over orchideeën.

ZO, de kop is eraf. Tot de volgende! Clin d'œil

21:07 Gepost door kazzie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Gaat wel lukken hoor, alle begin is moeilijk, maar het lúkt altijd!
Heb zelf maar één orchidee...kan ze niet zo goed houden, hoewel deze een jaar gebloeid heeft en nu, na een korte rust, wéér drie bloemen heeft..weet alleen de naam niet..hij heeft grote ronde donkerroze bloemen. Mijn vader is gek op orchideeën en heeft er diverse, die hij ook elke keer weer in bloei krijgt. Ik vind het een prachtige bloem, in héél veel variaties en als ik straks in april weer naar de Keukenhof ga, zal ik de orchideeënhal zéker weer een bezoekje brengen!
Veel blogplezier in ieder geval!

Gepost door: mizzD | 06-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.